Начало България Очаква ни гореща неделя: Жълт код за 14 области в страната

Очаква ни гореща неделя: Жълт код за 14 области в страната

99
климат, жега
Снимка: БТА

Днес очакваме слънчево и горещо време. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток в Източна България. Температурите ще се увеличават и максималните ще достигнат между 32° и 37°, с по-ниски стойности в областите около Черно море и в София – около 32°. България е обект на жълт код за високи температури в 14 области.

Слънцето ще прави пътя си и в планините. През следобеда може да има няколко облачни петънца. Вятърът ще духа слабо от изток-североизток. Максималните температури на 1200 метра височина ще бъдат около 27°, а на 2000 метра – около 20°.

На Черно море също ще бъде слънчево. Вятърът ще духа до умерен от изток-североизток. Температурите ще се задържат между 27° и 30°. Температурата на морската вода е около 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде на ниво 2-3 бала.

През следващите дни очакваме слънчево време, с поява на някои облачни просвети следобед. Вероятността за валежи е ниска. Вятърът ще бъде слаб, умерен до изток-североизток по крайбрежието. Температурите ще се увеличават слабо и до края на седмицата максималните стойности ще бъдат между 34° и 39°, с по-ниски температури в областите около Черно море.

Можете да прочетете повече новини тук