Начало България Еволюцията на Борисов: Защо през 2013 г. беше убеден, че Пеевски ще...

Еволюцията на Борисов: Защо през 2013 г. беше убеден, че Пеевски ще го убие, а днес отрича такива твърдения?

64
Бойко Борисов

По време на политическа криза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов направи няколко политически трикове, които впечатлиха мнозина. Той успя да комуникира с електората си, като говореше разбираem езика на хората.

През годините в политиката той излага множество тези, които понякога са му се изрекли и противоположни. В момента на криза обаче, Борисов се опита да се справи с неспособността си да състави кабинет чрез доказани методи –

той отхвърли обвиненията, че е бил поръчан да подкрепи Украйна и че е бил поръчан от Делян Пеевски като „лъжа“.

В миналото той обвини почетния председател на ДПС, Ахмед Доган, че е поръчал атентат срещу него по време на друг политически криза преди 11 години.

Сега, когато Делян Пеевски беше назначен за председател на ДАНС, Борисов пак изкъси обвинения – че има сценарий за ареста и убийството му.

Продължава сагата във „Величие“: Николай Марков поиска извинение от Ивелин Михайлов

„След като тези три партии (БСП, ДПС и „Атака“ – бел.ред.) признаха изборите и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само г-н Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това. Те са подготвили сценарий – да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва – нестандартно, само този човек (Пеевски – бел.ред.), с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент?“, риторично попита журналистите Борисов.

Стенограма от заседание на Народното събрание от 21.03.2013 г.

Четири месеца по-късно – през юни, след като Делян Пеевски беше назначен за председател на ДАНС, Борисов изстреля нов залп от твъ…