Начало Спорт Германия се спасиха от поражение срещу Швейцария в добавеното време, а Унгария...

Германия се спасиха от поражение срещу Швейцария в добавеното време, а Унгария победи драматично Шотландия

64
Германия, Евро 2024
Снимка: БТА

След завършването на мачовете в група „А“ на Европейското първенство по футбол, четири отбора си осигуриха места в следващата фаза. Изненадващо, домакините от Германия завършиха първи след равенство 1:1 с Швейцария в добавеното време, съобщи БТА.

Двата отбора отиват напред, като Германия ще се изправи срещу втория отбор от група „С“, където участват Англия, Словения, Дания и Сърбия. Швейцария ще продължи в долната част на турнира и ще играе с един от отборите, които завършат на второ място в други групи.

Унгарците успяха да си осигурят победата в последните минути на мача срещу Шотландия, като вкараха единствен гол. Сега пред тях е изчакването за определянето на четирите трети отбора, които ще продължат участието си. Ако Унгария продължи напред, те ще играят с Испания в следващата фаза.

Исторически момент за Германия в елиминациите на Европейското първенство по футбол, след като спасиха равенство срещу Швейцария в добавеното време

Благодарение на гола на Никлас Фюлкруг в 92-ата минута, Германия остана на върха на група А с 7 точки и ще играе с втория отбор от група С в следващата фаза. Швейцария завърши на второ място с 5 точки, докато унгарците и шотландците останаха на 3-и и 4-и позиция.

Мачът беше напрегнат, като Швейцария успя да вкара първия гол чрез Дан Ндойе. Германия отбеляза изравняващия гол в последната минута на добавката, като Никлас Фюлкруг прати топката в мрежата.

Унгария-Швейцария
Снимка: БТА

Унгария постигна драматична победа с 1:0 срещу Шотландия в мач от група „А“ на Евро 2024, запазвайки си минималните шансове за продължаване в турнира

Мачът бе много изравнен, но успехът на унгарците в края на мача им донесе възможност за продължаване в турнира.

След продължителност, Кевин Чобот вкара победния гол за Унгария, като ударът му бе точен и обърна резултата в техна полза.

Шотландия напуска турнира след единствената точка в групата, докато Унгария се надява на крайното класиране в другите групи.

Прочетете още спортни новини тук