Начало България Разцепление във „Величие“: Идеологът на партията заплашва депутати с изгонване

Разцепление във „Величие“: Идеологът на партията заплашва депутати с изгонване

164
Величие

Няколко депутати от парламентарната група на партия „Величие“ се смятат да напуснат партията и да станат независими депутати. Според основателя на партията Ивелин Михайлов, има вероятно разделяне в групата.

Причината за неудовлетворението е гласуването в петък, където всички 13 депутати от „Величие“ гласуваха за председател на временната комисия, което беше критикувано от някои членове на групата.

Според изявлението на Михайлов, някои депутати са се заблудили в гласуването, но от партията уверяват, че няма разкол в групата.

Има вероятно разделяне, което не можем да наречем разкол – това е предателство. Вчерашното гласуване беше някакъв вид предателство срещу народа. Не можем да гласуваме подобни неща и всеки депутат трябва да обясни защо е гласувал така. Не можем да подкрепяме престъпници. Ние не можем да правим политика с хора, които ни заплашват и шантажират, в името на какво? В името на престъпността. Трябва да имаме чисто управление, защото всичко друго е гнило“, подчерта Михайлов.

„Аз имам съмнения, че четирима от депутатите ни може да се откъснат. Ще разберете кои са те“, заяви той.

Партията извършва вътрешно разследване, за да разбере какво се е случило и заявяват, че се оценява този инцидент като грешка. Красимира Катинчарова – член на „Величие“, каза: „Няма разкол. Но трябва да кажем, че гласуването в групата относно избора за председател на комисията е било неправилно.“

От партията категорично заявиха, че няма да подкрепят правителство с мандат на други партии.

„След заплахите и опитите за корупция на нашите представители, заявяваме – не се преговаря с терористи“, каза Дарин Георгиев – член на „Величие“.

Още новини от деня – прочетете тук