Начало Новини Двама души са ранени при руско нападение с дронове срещу украинската енергийна...

Двама души са ранени при руско нападение с дронове срещу украинската енергийна инфраструктура

79
Двама души са ранени при руско нападение с дронове срещу украинската енергийна инфраструктура

Руски дронове нанесоха щети на енергийната инфраструктура в Централна Украйна и раниха най-малко двама души в западната Лвовска област, предаде Ройтерс, като цитира информация на украинските власти.

Министерството на енергетиката съобщи в „Телеграм“, че на местата на нападенията са изпратени екипи за спешна помощ и че в западната част на Лвов се извършва ремонт на повреденото електрическо оборудване. Според губернатора на областта Максим Козицки руските сили са използвали пет дрона при нападението, ранени са двама души.

И петте дрона са били унищожени от украинските системи за противовъздушна отбрана. Щетите и нараняванията са причинени от падащи отломки, добави Козицки в „Телеграм“.

При нападението с дрон в село Малехив в Лвовска област е повредена многоетажна жилищна сграда и са изпочупени десетки прозорци на други жилищни сгради, съобщи в „Телеграм“ кметът на Лвов Андрий Садовий. Нанесени са щети и на изследователски институт за ветеринарни лекарства, според същия източник.

По-рано ВВС на Украйна съобщиха, че са унищожили 19 от общо 21 безпилотни летателни апарата, изстреляни от Русия над шест украински области.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е в състояние да провери данните по независим начин. От Русия нямаше незабавен коментар. И двете страни отричат да са нанасяли удари срещу цивилни граждани във войната, която Русия започна срещу по-малката си съседка през февруари 2022 г.