Начало България Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Пеевски е истинският победител, успя да надхитри всички

Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Пеевски е истинският победител, успя да надхитри всички

39
Настимир Ананиев
На снимката: Настимир Ананиев

Изгубихме много гласове, не успяхме да обясним концепцията, но също така не успяхме да я реализираме. Беше необходимо да се изчака още 9 месеца, за да разберат хората целта на инициативата. Така коментира Настимир Ананиев от партията „Продължаваме промяната”-„Демократична България” пред БНТ.

„Проблемът е, че гласоподавателите не се явиха да гласуват. Имаше изобилие от политически партии, освен трите големи, които представиха предложения, но само „Величие” привлече вниманието. Един от техните проекти – Варненска народна република, е доста тревожен. В проруското поле на действие в нашата страна се появи нов проект”, коментира той.

Относно влизането на Бойко Рашков в НС вместо него, той заяви: „Кирил Петков ми се обади вчера, но разговорът е личен. Има хора, които са по-полезни извън парламента, и такива, които са по-полезни в него.

След съставянето на правителството, Ананиев не вярва, че президентът Румен Радев би наредил на „Продължаваме промяната”-„Демократична България” трети мандат.

„С инициативата пробвахме да покажем, че промени могат да се случат. Има политическа цена, която платихме. Хората се разочароваха, и с право до известна степен, защото не успяхме да обясним целта на тази инициатива. Имаме проблем с комуникацията”, споделя Ананиев.

Според него Делян Пеевски е истинският победител, който успя да надхитри всички.

„Но загубили са гражданите. Бойко Борисов да не се страхува да излезе и да управлява със своя приятел Пеевски”, допълва той.

Относно единството на групата на ПП-ДБ, Ананиев заявява: „Не виждам причина да не бъде единна. Важно е да комуникираме като опозиция какво целим. Имаше проблем със самата комуникация. Много от избирателите не разбраха дали ще има нова инициатива, или ще останем опозиция. Хората не гласуваха, защото не бяха уверени какво могат да очакват след това. Ако бяха гласували толкова много хора, колкото в април 2023 г., силата на ПП-ДБ би довела до промяна.”