Начало България Драми в БСП! Корнелия Нинова подаде оставката на цялото Изпълнително бюро

Драми в БСП! Корнелия Нинова подаде оставката на цялото Изпълнително бюро

59
Георги Свиленски
Георги Свиленски

След изборите младежи от БСП настояха за оставката на Нинова и нов председател. Членове от Изпълнителното бюро – Вигенин, Москов, Зафиров, се присъединиха към тези, събиращи подписки за пленум и със свикват без документи и анализи. Върху партията се оказва натиск. Оставката на Нинова стана ясна само 24 часа след предаването й. Следователно тя вчера подаде оставката на цялото Изпълнително бюро. Това беше заявено от Георги Свиленски от БСП за БНТ.

„Може да видите кои се опитват да избягат първи, когато корабът потъва. Обаче често тези хора биват плъзнати първи. Така ще се случи и с последните бегълци. Увидяха свободната позиция на Нинова и се състезават кой ще я заеме първи. Сега ще видим амбициозните лидери. Въпреки това, чудя се защо тези хора, прекарали цял ден с Нинова в неделя, не й казаха нищо”, подчерта той.

Той обяви, че няма да присъства на заседанието на Националния съвет на БСП днес, но смята, че ще има необходимия кворум.

„Когато даде подкрепата си за кабинета на ГЕРБ, Атанас Зафиров наруши схващането в партията и страната. Ако има предатели, те ще подкрепят правителството на ГЕРБ, но ние сме осигурили пред избирателите си че няма да позволим на Бойко Борисов да се завърне на власт”, напомни той.