Начало Любопитно Бившата футболна звезда Де Педро влезе в затвора за домашно насилие

Бившата футболна звезда Де Педро влезе в затвора за домашно насилие

54
Бившата футболна звезда Де Педро влезе в затвора за домашно насилие

Бившият професионален футболист Хавиер Де Педро (роден в Логроньо през 1973 г.), който игра за Реал Сосиедад от 1993 до 2004 г., беше арестуван от Ertzaintza на вторник и осъден на девет месеца затвор за насилие над жени. 

Според информация на El Diario Vasco, арестът на Де Педро е извършен на неговото работно място – бар за сайдер в Астигарага в Гипускоа, а след това той беше преместен в затвора Мартутене (Сан Себастиан). Съдът в Сан Себастиан е издал заповед за арест на белетриста, който е осъден за лошо отношение към жената.

В предишния ден на прехвърлянето му в затвора, друга жена е подала жалба срещу него за същото престъпление. Според вестник „Гипузкоан“ новата жертва трябвало да претърпи операция заради сериозни наранявания на лакътна и лъчева кост.

Де Педро, който ще навърши 51 години през август, има 12 мача с националния отбор на Испания и участва на Световното първенство по футбол през 2002 г. в Корея и Япония. След като напусне Реал Сосиедад, той играе за различни клубове включително Блекбърн Роувърс, Перуджа и други.

Това не е първия инцидент, в който Де Педро е замесен. През 2018 г. беше арестуван поради нападение върху партньорката си и преди това през 2010 г. е осъден за заплахи и обида към предишната си партньорка. Той също е попадал в неприятности със закона за шофьорство в нетрезво състояние.

Статията е взета от EL PAIS