Начало Водещи Руска подводница пристигна в Куба!

Руска подводница пристигна в Куба!

99
Кубинци наблюдават пристигането на руска фрегата на пристанището в Хавана Снимка: АП
Кубинци наблюдават пристигането на руска фрегата на пристанището в Хавана
Снимка: АП

Отряд кораби на руския Северен флот днес извърши учения с високоточни оръжия и пристигна в пристанището на Хавана, предаде ТАСС, цитирайки руското министерство на отбраната.

„В Деня на Русия отряд кораби на Северния флот, включващ фрегатата „Адмирал на флота на Съветския съюз Горшков“, атомната ракетна подводница „Казан“, средния морски танкер „Академик Пашин“ и спасителния влекач „Николай Чикер“, пристигна на неофициално посещение в пристанището на Хавана на Република Куба, се казва в съобщение на ведомството.

През следващите няколко дни екипажите на корабите и спомагателните съдове ще участват в редица протоколни мероприятия, ще имат възможност да си починат и да се запознаят с местните забележителности, се добавя в съобщението, цитирано от БТА.

„По време на учението екипажите на фрегатата и ядрената подводница отработиха използването на високоточни ракетни оръжия чрез компютърна симулация срещу морски цели, представляващи групи кораби на условния враг, разположени на разстояние над 600 километра“, съобщи още руското министерство. То уточни, че симулираните надводни цели са били поразени без реално изстрелване на ракети.