Начало България ЦИК: Избирателната активност в неделя ще се отчете към 11 и към...

ЦИК: Избирателната активност в неделя ще се отчете към 11 и към 16 часа

99
избори ЦИК

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще предостави информация за своята дейност по време на изборния ден в два интервала – преди обяд до 12:00 часа и след обяд до 17:00 часа, като ще я публикува на своята интернет страница според оперативния план.

Оперативният план обхваща работата на Комисията по организационно-технически въпроси, разглеждането на жалби и сигнали, машинното гласуване, връзките с наблюдатели и представители на политически партии, контролните проверки и много други дейности, които се координират чрез използване на интернет страницата на ЦИК.

В деня на изборите, Районната избирателна комисия (РИК) трябва да предостави информация за работата на избирателните секции, проблемите, възникнали по време на гласуването, и съобщение за липсата на членове в дадена секция. Освен това, обработената информация за заседателността на секционните избирателни комисии (СИК) се публикува на уебсайта на ЦИК.

След приключването на изборния ден, фирмата преброител – „Информационно обслужване“ – ще предоставя данни за гласуването по секции и избирателни райони на всеки кръгъл час, които ще бъдат актуализирани на интернет страницата на ЦИК. Също така, протоколите и решенията на Районните комисии се предават в ЦИК до 11 юни.

За още новини, посетете тук