Начало България Какво ни предлагат партиите? ПП-ДБ: Запазване на данъците и повишаване на доходите

Какво ни предлагат партиите? ПП-ДБ: Запазване на данъците и повишаване на доходите

29
Денков, Петков и Василев пред симпатизанти в Перник Снимка: Фейсбук
Денков, Петков и Василев пред симпатизанти в Перник
Снимка: Фейсбук

С предстоящите предсрочни парламентарни избори на 9 юни, основните партии представиха своите предизборни програми, като изложиха своите ключови акценти.

Партията ПП-ДБ предлага растеж на доходите, нови облекчения за бизнеса и младите родители, високи заплати за младите лекари, както и институции с политически неутрални лидери. Тя акцентира върху утвърждаването на европейски икономически модел, довеждайки доходите до по-голяма част от населението чрез прозрачно разпределение на данъците.

Партията се ангажира да не вдига данъците и да създаде условия за нормален бизнес чрез ефективно правораздаване и независими регулатори.

Подкрепата за българските предприятия ще бъде увеличена чрез програма за финансиране на машини и оборудване, а недостигът на кадри ще бъде адресиран чрез популяризиране на професионалното образование и обучение.

Какво ни предлагат партиите? ГЕРБ-СДС: Минимум 20% чуждестранни инвестиции и строителство на пътища

В областта на образованието, ПП-ДБ се фокусира върху подобряването на качеството на училищното образование и насърчаването на професионалното образование. За здравеопазването предлага безплатни лекарства за различни заболявания и повишаване на минималните заплати на медицинските специалисти.

Социалната политика на ПП-ДБ включва удвояване на размера на данъчните облекчения за работещите родители, подобряване на пенсиите и увеличаване на минималната работна заплата.

Партията също залага на съдебната реформа, прозрачността при избор на ръководствата на регулаторите и подобряването на националната сигурност.

За цялостната програма на ПП-ДБ, посетете този линк.