Начало България На косъм от трагедията: ТИР хвърчи в Кресненското дефиле, въпреки ограничителните колчета...

На косъм от трагедията: ТИР хвърчи в Кресненското дефиле, въпреки ограничителните колчета (ВИДЕО)

84
ТИР
Кадър: БНТ

Един клип с опасно шофиране по българските пътища се разпространи в социалните мрежи.

Видеото показва тежкотоварен камион, който извършва рисково изпреварване в Кресненското дефиле, нарушавайки пътните правила.

Скоростта на камиона е около 100 километра в час, над съответната граница от 70 км/ч, близо до населеното място в Кресненското дефиле.

В този участък изпреварването е забранено и ограничено с цеви и червена осева линия.

Въпреки това, камионът извършва опасен маневър и изпреварва друг автомобил на косъм от инцидент.

Щастливо, няма сериозни последствия.

За да „кацнеш“ на релсите на трамвая, е нужно да караш така (ВИДЕО)

„За съжаление все още има водачи, които продължават да използват най-малката възможност в дефилето, където са поставени цеви, за да спестят време. При такова извършване на нарушение има възможност за сериозни последици“, коментира пред БНТ Александър Цацев от Съюза на българските автомобилисти.

„Често пътувам през дефилето, където се извършват множество опасни маневри и нарушения на пътните правила, дори съм бил притискан от тежкотоварен камион, защото спазвам скоростта от 50 км/ч, определена от закона“, сподели шофьорът Искрен Юруков.

Специалистите по пътищата подчертават, че рисковите маневри с тежкотоварни превозни средства в дефилето през летните месеци са често явление и изискват засилени полицейски контрол.

„Въпреки съществуващите пътни знаци и ограничения, са големи рискове от изпадане в сериозни произшествия, когато тежкотоварен автомобил извършва опасен маневър. Имайки предвид теглото на камиона, е крайно важно да се спазват пътните правила“, заяви Георги Бързаков – автомобилен и пътен експерт.

От „Пътната полиция“ съобщиха, че провеждат проверка по случая и че шофьорът на камиона ще бъде санкциониран с глоба и отнемане на контролни точки в зависимост от нарушението и скоростта, с която е карал.

За още новини от деня, посетете този линк