Начало Спорт Трансферът на годината е факт: Килиан Мбапе подписа с Реал Мадрид

Трансферът на годината е факт: Килиан Мбапе подписа с Реал Мадрид

44
Килиан Мбапе
Снимка: БТА

Футболната Европа се промени с трансфера на Килиан Мбапе към Реал Мадрид – информация, която беше потвърдена от клуба. Договорът на французинът с мадридския отбор ще се простира до края на сезон 2028/2029.

25-годишният Мбапе пристига на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент, след като завърши успешно сезона си в Пари Сен Жермен със 44 гола – като стана голмайстор на Лига 1 за шести пореден път с 27 гола.

Заплатата на Мбапе в Реал Мадрид ще варира между 15 и 20 милиона евро годишно, с бонуси от общо 125 милиона евро и 80% от правата върху неговата личност, разпределени за петте години на договора.

„С приключването на този трансфер, добавяме по-силно нападателно крило, капитана на националния отбор на Франция – световен шампион за 2018 г. и победител в Лигата на нациите през 2021 г.“, обявиха от Реал в официално изявление.

„Мбапе е най-добрият голмайстор в историята на ПСЖ с 256 гола. Победител в Лига 1, Купата и Суперкупата на Франция през миналия сезон, той спечели 17 трофея за френския клуб в рамките на седем години“, добавиха от мадридската страна.

След официалното обявяване на трансфера, самият Мбапе сподели снимки в социалните медии с моменти от Реал Мадрид и срещи с Кристиано Роналдо на тренировъчната база Валдебебас.

„Сбъдната мечта. Толкова съм щастлив и горд да стана част от клуба на мечтите ми – Реал Мадрид. Не мога да опиша колко съм развълнуван в този момент. Нямам търпение да започна работа с вас, мадридисти! Благодаря за невероятната подкрепа. ¡Hala Madrid!“, написа Мбапе в изявление в социалните мрежи.

Кристиано Роналдо също изрази подкрепата си към новото попълнение на Реал, като коментира публикация на Мбапе с думите:

„Моят ред е да гледам. Развълнуван съм да те видя как озаряваш ‘Сантиаго Бернабеу’.“

Договорът на Мбапе с ПСЖ изтича на 30 юни, но преди да се присъедини към подготовката на Франция за Европейското първенство, той ще бъде представен от Реал.

Французинът преминава в Реал след успешна кариера в ПСЖ, където се утвърди като един от най-добрите футболисти в света. Миналият сезон бе изпълнен с успехи за Мбапе и неговия отбор, въпреки провала в Шампионската лига.

Преди ПСЖ, Мбапе игра за Монако и успя да спечели титлата на Франция с двата отбора.

Източници: „Гардиън“, БНТ, БТА

Още спортни новини – четете тук