Начало България Слънце и дъжд днес. Температурите до 35 градуса

Слънце и дъжд днес. Температурите до 35 градуса

34
Слънце и облаци днес
Слънце и дъжд днес

Днес преди обяд очакваме слънчево време. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, първо в западните райони, по-късно и на изток. Прогнозират се краткотрайни валежи, съпътствани от гръмотевици, главно в западната половина на страната. В западната и централна Северна България се очакват значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще духа от южната четвърт, слаб до умерен, като в източните райони може да достигне до умерена сила. Температурите ще се задържат на високи стойности, най-високите ще достигнат между 30° и 35°, приблизително 30° в София.

Над планините преди обяд се очаква разкъсана облачност, предимно висока. След обяд ще се появи купеста и купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни валежи и гръмотевици в някои места, по-интензивни в западните планински масиви. Вятърът ще бъде силен, дори бурен, от югозапад в по-високите и открити части. Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат около 24°, а на 2000 метра около 16°.

В района на Черноморието ще бъде слънчево. През следобедните часове може да има купеста облачност, но вероятността от валежи е минимална. Вятърът ще бъде слаб до умерен от южната четвърт. Максималните температури ще се задържат в интервала между 26° и 30°. Температурата на морската вода ще бъде между 17° и 23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.