Начало Свят Доналд Тръмп – виновен по всички обвинения по делото за пари срещу...

Доналд Тръмп – виновен по всички обвинения по делото за пари срещу мълчание

59
Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Снимка: БТА

Взето е осъдително решение срещу бившия президент на САЩ, Доналд Тръмп, след като съдебното жури го обяви за виновен в делото за фалшифициране на документи с цел скриване на парите за мълчание на порнозвезда преди 2016 година, съобщи Ройтерс.

След двудневно обсъждане 12-членното жури реши, че Тръмп е виновен по всичките 34 обвинения. За осъждащото решение се изисква единодушие.

Това решение предизвиква нова глътка в предизборната кампания преди президентските избори на 5 ноември, където Тръмп ще се опита да спечели повторно Белия дом както кандидат на Републиканската партия срещу Джо Байдън.

Кампанията на Байдън заяви, че осъдителното решение остава неразличимо в хода на изборите и призовава избирателите да гласуват срещу Тръмп.

Байдън нито един път не променя курса си и се съсредоточава върху своите основни теми като заплахите за демокрацията и достъпа до абортите, вместо да се върне към съдебното решение.

„Без значение дали е осъден, Тръмп ще е кандидатът на републиканците за президент“, каза говорителят Майкъл Тайлър.

Прогнозите сочат, че осъдителното решение може да засегне позициите на Тръмп в изборите, които могат да бъдат решени с няколко хиляди гласове в някои щати, посочи Ройтерс.

Още новини от деня – четете тук