Начало Спорт Григор Димитров запази позиция в топ 10 на ранглистата

Григор Димитров запази позиция в топ 10 на ранглистата

74
тенис
Снимката е илюстративна

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров запазва десетото си място в новата световна ранглиста. Той влезе в топ 10 на АТР на 1 април и оттогава не излиза от челната десетка, съобщава БНР.

Тази седмица 33-годишният Димитров се подготвя за Откритото първенство на Франция в Париж, което започва на 26 май.

В класацията от началото на годината, която определя осемте участници за финалите на АТР в Торино, Григор е девети с общо 1675 точки. Лидер по точки е Яник Синер с 4500.

Адриан Андреев е на 236-то място в класацията. Той ще бъде единственият българин представител в квалификациите за „Ролан Гарос“ както при мъжете, така и при жените.

Андреев започва участието си в квалификациите днес срещу 167-ия Денис Евсеев от Казахстан.

Димитър Кузманов напредва с 11 позиции и вече е на 249-то място. Пьотр Нестеров напредна с 39 позиции, за да влезе в топ 500 на ранглистата като 489-и.

В челото не се отбелязват промени – Новак Джокович остава първия, следван от Яник Синер на второ място и Карлос Алкарас на трето.

При жените Виктория Томова отстъпва с пет позиции и е 84-та. Тя ще играе на WTA 250 турнира в Рабат, Мароко тази седмица. В първия кръг утре 29-годишната софиянка ще се изправи срещу туркинята Бефру Дженгиз, която е на 347-мо място.

Гергана Топалова напредва с 30 позиции и достига до 222-рото място, което е най-доброто за нея. Тя почти сигурно ще се класира за квалификациите на следващия турнир от Големия шлем – Уимбълдън.

Сред първите 500 жени по ранглистата са още Изабела Шиникова (№258) и Лиа Каратанчева (№490).

На върха продължава да бъде Ита Швьонтек, последвана от Арина Сабаленка и Коко Гоф.

Още спортни новини – четете тук