Начало България Бившият полицай Караджов се предаде след продължителна барикада в дома си

Бившият полицай Караджов се предаде след продължителна барикада в дома си

49
Полиция
Снимка: БТА

Спукалият се градът Пловдив бивш полицай Венцислав Караджов се е предал самоволно, съобщи БНТ.

Караджов, който пребивава под домашен арест заради убийството на своите родители, се заключил в дома си след получаването на информация, че Върховният съд е потвърдил присъдата му на доживотен затвор.

Около 17.30 часа вчера „Съдебна охрана“ поискала помощ от полицията за пренасочването на обвиняемия.

Обвиняемият отказал се, барикадирал се и заплашил служителите с опасности и взривове без ако влязат в имота, поясни директорът на полицията в Пловдив.

След това полицията заявила помощ от допълнителни сили и съставила оперативен щаб с присъствието на психолози. Концентрацията на мъжа станала след убедително молби от страна на психолозите. Имало е кризисни моменти, но не е наложено използването на сила.

„Няма използване на насилствени методи, няма ранени. Жилището беше претърсено, но все още не са открити нито оръжия, нито взривове“.

Оборудването около дома на Караджов е изолирано.

8 години преди този ден и точно в къщата, в която се барикадирал, Караджов застрелял родителите си. Причината за престъплението – дългогодишен спор за имот. След като спорът се развил в съда и делото не беше в полза на бившия полицай, той убил родителите си.

По време на разследването стана ясно, че престъплението е добре планирано, но оръжието не беше намерено. Срещу Караджов се събраха само косвени доказателства. Това го уверило и днес да твърди, че е невинен.

Още новини от деня тук