Начало Новини Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция

Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция

69
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция

Българският съдия Павел Атанасов получи доживотно наказание, след като оттегли жалбата си срещу обвиненията, свързани със залагания и корупция, съобщи Агенцията за борбата с допинга към Международната федерация по тенис (ITIA).

Атанасов, който е съдия на национално ниво, също така ще трябва да плати глоба от 10 000 долара за 21 нарушения на Програмата за борба с корупцията в тениса (TACP).

„При оттеглянето на жалбата си Атанасов ефективно призна отговорността си за множество нарушения на TACP между 2019 и 2023 година. Включително манипулиране на данни за точкуване на мачове за целите на залаганията, улесняване на залаганията, заговор за извършване на корупционни престъпления, залагания на тенис мачове и липса на докладване за корупционни подходи“, казаха от агенцията, цитирани от „Ройтерс“.

На Атанасов е забранено да съдийства или да присъства на каквото и да е тенис събитие, като наказанието влиза в в сила от 4 март 2024 година.

предишна статияОрлин Горанов празнува „50 години магия“ на сцената с турне и концерт в зала 1 на НДК
следваща статияКрайният срок за предложения и коментари е 20 май Изменения в интервенциите "Биологично растениевъдство" и "Биологично пчеларство" са публикувани за обществено обсъждане