Начало Новини Валери Божинов посети лагера на националния отбор по минифутбол

Валери Божинов посети лагера на националния отбор по минифутбол

94
Валери Божинов посети лагера на националния отбор по минифутбол

    Бившият нападател на Ювентус и Манчестър Сити Валери Божинов дойде лично на първата тренировка на националния отбор по минифутбол за 2024 г.
    Божинов, който е актуален републикански шампион на България за ветерани в минифутбола, пожела успех в подготовката за Евро 2024 в Сараево.
    Турнирът в Босна и Херцеговина ще се проведе от 1 до 9 юни, а България пътува за него като актуален бронзов медалист на Стария континент. Освен Божинов, тренировката наблюдаваха Кирил Котев, технически директор на БФС, както и още един бивш национал на България – Александър Тунчев.
    За България предстоят международни контроли в началото на май, които тепърва ще бъдат обявени в следващите дни.

    Любопитното е, че Божинов е съотборник с Котев и Тунчев в Столичната лига по минифутбол, като тримата от един месец ритат за тима на VMV.

Българският национален отбор по минифутбол попадна в трудна група на предстоящото Евро 2024, което ще се проведе в Сараево, Босна и Херцеговина. „Лъвовете“ са водачи на група Е, където ще спорят с отборите на Сърбия, Португалия и Грузия. Два от тези противници – грузинците и португалците, излязоха от групите си на Мондиал 2023 в ОАЕ.