Начало Водещи Евродепутатът Радан Кънев за ултиматума на Борисов: Комплексарска позиция

Евродепутатът Радан Кънев за ултиматума на Борисов: Комплексарска позиция

134
Радан Кънев
На снимката: Радан Кънев

Радан Кънев коментира ултиматума на Бойко Борисов към „Продължаваме промяната – Демократична България“ – или външно министерство остава за ГЕРБ при ротацията, или предсрочни парламентарни избори, определяйки това като комплексарска позиция.

Той изрази загрижеността си относно риска за мнозинството и управлението в България, което може да остане стабилно при ротацията.

Радан Кънев предупреди, че предсрочните избори биха били трагедия, тъй като компромисът за съставянето на кабинета е много трудно постигнат, а конфликтът за поста външен министър не е от значение, което да оправдава разпадането на управляващото мнозинство.

Той посочи, че единствено в България един човек съвместява постовете на външен министър и министър по европейските въпроси, докато в другите държави на Европейския съюз съществува отделен министър на европейските въпроси, който е много по-важен от външния министър.

Кънев сподели и своето мнение, че разкритията около убийството на Мартин Божанов – Нотариуса доказват, че в България съществува правосъдна мафия.

Той изрази желание да участва в обединена листа на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за евроизборите на всяко място в списъка.

Още актуални коментари – четете тук