Начало Водещи Габриел за Денков като вице и външен министър: Нищо не е договорено,...

Габриел за Денков като вице и външен министър: Нищо не е договорено, докато всичко не е договорено

184
Мария Габриел и Николай Денков
Мария Габриел и Николай Денков
Снимка: БТА

Започва диалогът. Още от самото начало разговорът между мен и академик Николай Денков беше определящ за формирането на правителството и постигането на толкова добри резултати. Този диалог продължава между мен и него. Анализираме всяко едно от министерствата. Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

По нейни думи има много мерки, които все още трябва да бъдат приети. „Имаме още много работа. Важно е да останем концентрирани върху работата си. Мен ме интересува България да бъде последователна“, каза тя.

На въпрос дали би се отказала от поста на външен министър в полза на Денков, Габриел посочи, че в момента не желае да коментира, защото се придържа към принципа „нищо не е договорено, докато всичко не е договорено“.

Попитана относно напрежението между коалиционните партньори, Габриел посочи, че страната ни е демократична парламентарна република и всеки има право на своето мнение. Докато има разговори и всеки си отстоява мнението, това далеч не означава, че те са безперспективни. Напротив, в много ситуации сме го показали, коментира Габриел. За мен е важно да останем сериозни в намеренията си за това, България да върви по пътя, по който е поела.

На въпрос дали цялостта на управлението е застрашена, Габриел отговори, че не вижда какво би могло да застраши, ако „всичко е договорено, когато е договорено и когато видим как изглежда цялото правителство“.

Още актуални коментари – четете тук