Начало Водещи Външно уволнява жената, обвинена за убийството на зет ѝ. Внуците са настанени...

Външно уволнява жената, обвинена за убийството на зет ѝ. Внуците са настанени при роднини

89
Красимира Трифонова
Снимка: БНТ

Красимира Трифонова, която е на 54 години, е в ареста по обвинения за убийството на зет си. Тя е отстранена от Министерството на външните работи, където работеше. Ведомството заяви, че предоставя необходимата помощ на органите на разследването.

Трифонова е била консул на България в Тайланд и името й се свързва със скандал през 2010 година, в който обвинява посланик Камен Величков в секс тормоз. По-късно жалбата й в Комисията за защита от дискриминация е отхвърлена, тъй като няма доказателства за нейните твърдения.

След като беше арестувана за убийството на Пейо Пеев, първоначално се арестува и дъщерята на Трифонова, Габриела. По-късно обаче тя е пусната под домашен арест. Случаят получи широк обществен интерес, тъй като стана ясно, че има неизяснени въпроси около бащинството на децата на Габриела.

Досега не е ясно каква е ситуацията с двете деца и къде са настанени. Социалният министър Иванка Шалапатова заяви, че органите за закрила на детето се грижат за децата на Габриела Славова, които са настанени при близки и роднини.

Тя отбеляза, че случаят има криминален характер и много зависи от действията на съответните органи. Шалапатова допълни, че е рано да се определи дали децата ще бъдат разделени или не.

За повече информация посетете тук