Начало Водещи Ресторантът на Бон Джоуви – плащаш, колкото имаш! А ако нямаш пари,...

Ресторантът на Бон Джоуви – плащаш, колкото имаш! А ако нямаш пари, можеш да си заработиш обяда

119
Бон Джоуви

Много световни звезди се ангажират с благотворителност. Някои от тях създават фондации, други даряват пари на хора от бедни или засегнати от природни бедствия райони, трети отиват директно в най-застрашените места и по този начин привличат световното внимание към тези проблеми, а други просто даряват средства за тежко болни.

Бон Джоуви

Един по-нестандартен начин да се покаже съпричастност към бедните е ресторанта на рок-великана Джон Бон Джоуви. Там храните от менюто нямат цена. Всеки плаща, колкото прецени и с колкото пари разполага. Ако няма нито цент в джоба, пак е добре дошъл – просто ще трябва да си изработи обяда като измие няколко чинии в кухнята или да сервира на други клиенти. По този начин дори най-бедните имат достъп до здравословни ястия всеки ден.

Бон Джоуви

Ресторантът се нарича Soul Kitchen или „Кухня за душата“ и се намира в Ред Банк, Ню Джърси. Екипът му се стреми да предлага само здравословни храни, приготвени по правилата на кулинарията. Ресторантът е основан през 2011 г., като за създаването му певецът и съпругата му Дороти са похарчили 250 000 долара.

Бон Джоуви

Често самият Джон Бон Джоуви работи в ресторанта си, което прави клиентите му още по-щастливи. Слоганите в заведението са няколко и са изцяло положителни: „Всички са добре дошли на нашата маса“, „Където има любов, там има изобилие“, „Щастливи са ръцете на хранещия“, „Приятелството е дневният ни специалитет“ и „Веселата компания събужда апетита“.

Бон Джоуви

Фронтменът на рокгрупата „Бон Джоуви“ създава и подкрепя благотворителна фондация, която помага в борбата с бедността. Фондацията също така спонсорира строежа на къщи за жители на Ню Джърси с ниски доходи.

Не забравяйте да харесате фейсбук страницата на Debati.bg!