Начало Водещи Ивайло Мирчев: С гласовете на ГЕРБ и ДПС успяхме да постигнем енергийна...

Ивайло Мирчев: С гласовете на ГЕРБ и ДПС успяхме да постигнем енергийна независимост

139
Ивайло Мирчев

Ивайло Мирчев от „ПП-ДБ“ заяви, че ключови министри от правителството, включително правосъдния, ще подадат оставки, ако Конституцията не се промени според обещанията. Той сподели, че е необходим ясен механизъм за избиране на регулаторите, за да се избягват нежелани кандидатури и да се прилагат ясни критерии. Също така подчерта, че промените в Конституцията изискват подкрепата на ДПС.

Избирането на регулатори и ролите на политическите партии

Мирчев коментира, че регулаторите трябва да се избират с ясни критерии, за да работят ефективно. Изрази увереност, че управляващата сила ще подкрепи необходимите промени в законодателството. Той също така призова за широк представителство на всички парламентарни сили в управлението на регулаторите.

Във връзка с промените в Конституцията, Мирчев посочи, че без подкрепата на ДПС те няма да бъдат приети. Той подчерта ролята на ДПС и важността от сътрудничеството с тази партия по отношение на измененията в законодателството.

Важността на енергийната независимост

Освен това, Мирчев сподели, че постигнатите в последните две години енергийна независимост на страната е резултат от сътрудничеството между различните партии. Той подчерта важността от енергийната независимост на България и ролята, която играят различните партии в нейното постигане.

Още новини от деня – четете тук