Начало Водещи Денков: Или ГЕРБ ще изпълнява управленската програма, или сме в грешна посока

Денков: Или ГЕРБ ще изпълнява управленската програма, или сме в грешна посока

159
Акад. Николай Денков.
Акад. Николай Денков. Снимка: БТА

Премиерът Николай Денков коментира в парламента, че ГЕРБ трябва да се придържа към избраната пътека за подготвянето на закони и изпълнението на управленската програма. Той споменава, че с избора на подуправителя на НЗОК са нарушени два принципа и разкрива, че са налице проблеми с Момчил Мавров. Денков също така изразява недоволство от забавянето на приемането на правилата за избора на състава на антикорупционната комисия.

„С избора на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК са нарушени два принципа. Първият – че не позволяваме да бъдат назначени на ключови места хора, които имат проблеми. Този човек има проблеми. Аз лично съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата за това, че той е лобирал по начин, който изисква проверка от прокуратурата. Назначаването на този човек на позиция, която е свързана с разпределението на осем млрд. лева годишно е проблем и ГЕРБ, и ДПС това го знаят“, добави той.

Договорките с ГЕРБ винаги са били едни и същи, че ние трябва да имаме съгласие хората, които се назначават, да бъдат приемливи и от двете страни, в смисъл че няма проблеми от този тип, но вчера силово, със съдействието на „Възраждане“ ГЕРБ и ДПС избраха този човек, каза още премиерът.

От две седмици ГЕРБ вече бави приемането на правилата за избор на състав на антикорупционната комисия, което е ключово за борбата с корупцията, заяви още Денков.

Още новини от деня – четете тук