Начало Водещи 4 месеца в неизвестност: Как обвиненият за смъртта на Митко от Цалапица...

4 месеца в неизвестност: Как обвиненият за смъртта на Митко от Цалапица се скри от властите

219
Рангел Бизюрев

БНТ


В продължение на близо четири месеца властите в България са били в неуспешна потрага за Рангел Бизюрев, обвинен в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, Пловдивско.

В последствие властите обявиха, че Бизюрев е най-накрая бил арестуван в Дания и предстои да бъде доставен в България за изправяне пред съда.

Новината за неговото задържане предизвика много емоции в Цалапица, като се появиха въпроси защо се е крил толкова дълго време.

„Защо се кри четири месеца? Защо се кри?! Че и той има някакви вина, има някаква вина. Той човек без вина няма да тръгне да се крие. И той има евентуално някакво участие“, коментира майката на убития Димитър Атанаска Бакалова.

Как обаче обвиняемият е успял да се укрие от властите и какво е правил през времето, в което е бил в издирване?

Изясни се, че Бизюрев е бил разпознат от властите и се е установило, че е поддържал контакти с близки в България през времето, в което е бил в чужбина.

Сега се очаква той да бъде върнат в България около Коледните празници, където ще се установява неговата вина и участие в делото.

За съжаление, Димитър Малинов беше убит на 20 юли, а тялото му беше открито 6 дни по-късно, затрупано под строителни отпадъци в покрайнините на Цалапица.

Още новини от деня – четете тук