Начало Водещи Борис Бонев и кметът на София обсъдиха подкрепата на ГЕРБ и резултатите...

Борис Бонев и кметът на София обсъдиха подкрепата на ГЕРБ и резултатите от изборите

136
Борис Бонев
Борис Бонев

Борис Бонев, който заедно с новоизбрания кмет на София Васил Терзиев и лидерите на ПП–ДБ дадоха съвместна пресконференция, направи уточнение относно подкрепата, искано от ГЕРБ и което журналистите го попитаха.

„Вие всички тук сте опитни журналисти и репортери, които следите медийните изяви на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и знаете, че неговото мнение често се променя. В седмицата между първия тур и балотажа, първоначално подкрепата беше за нашия опонент, но после се оказа, че е шега, след това подкрепата дойде към нас“, напомни той на журналистите.

Според него важното е обаче какви са резултатите.

„Резултатите са, че по-голямата част от гласоподавателите на ГЕРБ не ни подкрепиха. Така че ние не приемаме, че победата, която сами извоювахме след активна четиримесечна кампания с огромни усилия на нашия екип, е подарена ни или се случва благодарение на г-н Борисов“, заяви категорично Терзиев.

Той добави, че ако има някой политически лидер, който след тези местни избори прави обяснения на партията и своите избиратели, това е г-н Борисов:

„Резултатът след 12 години управление е пет пъти по-малко районни кметове, два пъти по-малко общински съветници и кмет, който не е от ГЕРБ в София. Това са темите, които според мен вълнуват ПП ГЕРБ и смятам, че трябва да направят анализ“, завърши Бонев.

Подробности за пресконференцията можете да видите – ТУК.

Още новини от деня – четете тук