крави

Австрийското правителство предупреди интернет потребителите да избягват да правят предизвикателство включващо целуване на крава, като го нарекоха „опасно неудобство”.

Швейцарско приложение наречено „Castl” пусна #KuhKussChallenge (предизвикателство целуни кравата) вчера и окуражи потребителите в Швейцария и другите немскоговорящи страни да целуват крави „с или без език”, за да съберат пари за благотворителност.

Но австрийският министър на земеделието Елизабет Койстингер забрани предизвикателството и го нарече „опасно безобразие”.

„Пасищата и ливадите не са зоологически градини и действия като тези може да имат сериозни последствия”, добави тя, отбелязвайки че кравите могат да бъдат агресивни, отбранявайки територията си.

Балансирането между туристите и фермерите е деликатна тема за австрийските планински региони, тъй като това са двата стълба на икономиката в страната.

През февруари съдът в Тирол предизвика смут, след като нареди на фермер да плати 490 000 евро компенсация на вдовец, чиято жена е била стъпкана от крави през 2014 г.

Фермерът обжалва присъдата, а австрийската фермерска федерация предупреди, че това е „краят на нашите планински пасища”, ако присъдата остане.

Правителството се опитва да предотврати подобни инциденти, като публикува „кодекс на поведения” за катерачи, като ги съветва да избягват стадата от крави, когато е възможно.

„Действия като това предизвикателство може да потъпчат усилията ни да въведем едно съвместно съществуване на пасищата. Просто не мога да го разбера”, каза Койстингер.

предишна статияИспански съд оправда Шакира по обвининие в плагиатство
следваща статияПореден ден на непостоянни валежи и вятър