Начало Здраве 8 храни, които мъжете трябва да ядат по-често

8 храни, които мъжете трябва да ядат по-често

1465
храна

Спазването на определен хранителен режим не е предпоставка, че ще имате хубава фигура и добро здраве. Както жените, така и мъжете, се нуждаят от определени микроелементи, за да функционира тялото им по-добре. Затова не е препоръчително да се подлагат на диети, които са предписани на друг.

„Основната разлика между тялото на мъжа и жената е, че при по-силния пол има много по-голяма мускулна маса. За да я поддържат, те се нуждаят от повече протеини и калории в сравнение с дамите“, обяснява нутрицистът д-р Анджи Суд. Тя дава няколко съвета за това кои храни да консумират мъжете, за да са по-силни и здрави.

Бадеми – пълни са с протеини, които зареждат с енергия. Препоръчително е да изяждате до 10 на ден.

Соя – богати са на желязо и калций, които подсилват костите.

Домати – в зеленчука има калий, витамин С и диетични фибри, които предпазват сърцето и спомагат за работата на храносмилателната система.

Зеле – не съдържа холестерол и е богато на витамин К. Той е необходим за синтезирането на гама-карбоксиглутамат, който е важен за работата на конкретни протеини, участва и в процеса на съсирването на кръвта и костния метаболизъм. Мъжете се нуждаят от 80 до 120 мкг витамин К дневно.

Сладки картофи – изобилстват от витамин А, който подсилва имунитета и подобрява зрението.

Киви – плодът е богат на витамин С, който подобрява циркулацията на кръвта и намалява раздразнението при мъжете.

Слънчогледови семки – доставят на тялото витамин Е, който действа като антиоксидант и намалява риска от появата на заболявания, причинени от свободните радикали.

Кашу – богато на магнезий, който играе важна роля за здравето на мускулите.