Начало Любопитно 8 трика за багажа, които ще улеснят пътуването ви

8 трика за багажа, които ще улеснят пътуването ви

1074

Да се презапасите с багаж, когато пътувате, може и да ви носи известно спокойствие, че нищо няма да ви липсва, но също така създава психическо напрежение. Оказва се, че трябва да се установят прекалено много решения – кое да вземем, кое да оставим, кое къде да подредим, а всичко това затормозява мозъка ни, пише Obekti.bg. Проучване в САЩ провежда следния експеримент: ученици са разпределени в две групи и им се поставят няколко логически задачи. На едната група е предложен чай, като на децата се предоставя възможност да изберат между лайка и шипка. На учениците от другата група им се дава на произволен принцип един от двата вида чай. В резултат групата, която не е взимала решение за чая, се справя много по-успешно със задачите.

Опростяването на гардероба при пътуване – дзен-техника, която е приветствана от Марк Зугербърг и от покойния Стивън Джобс – може да направи пътуването ви много по-приятно и спокойно. Освен това ви спестява умствени усилия, които ще са ви необходими за взимането на много по-важни решения.

Изберете дрехи в по-неутрални цветове, така че да могат да се комбинират.
Пригодете отделение в ръчната си чанта за тоалетните принадлежности.
По-широките пуловери имат най-различни приложения – отиват си с дънки, с тесни поли, с тесни панталони – така с една дреха ще си създадете илюзия за разнообразна визия.
Якетата с качулки, които се свалят с цип, са идеални за ежедневна връхна дреха, но също така и ще ви спасят в дъждовно време.
Дамският шал може да се пригоди да бъде колан, наметка или лента за коса.
В случай че очаквате топло време:
Жени: Вземете си летни джинси, които отиват на всичко, можете да ги носите дори с елегантен потник.
Мъже: Късите шорти могат да се носят и като бански, и като спортни във фитнеса.
Носете тениска като горна дреха или под риза/суитшърт/яке. Общо взето не тръгвайте без тениски – можете да ги ползвате и за пижама.
Обувките трябва могат да се носят и с чорапи, и на бос крак, няма как да помъкнете 5 чифта все пак!