Начало Култура 66 000 фенове очакват Ед Шийрън на 360-градусова сцена

66 000 фенове очакват Ед Шийрън на 360-градусова сцена

44
Ед Шийрън
Снимка: БТА

Остават часове до старта на един от най-големите музикални събития у нас – концерта на британската звезда Ед Шийрън на националния стадион „Васил Левски“ в София.

Звездата пристига в столицата на пика на своята слава. 66 хиляди фенове вече месеци с нетърпение очакват да го видят и чуят на живо на специалната 360-градусова сцена, съобщава БНТ.

Гостите на концерта ще влизат на стадиона чрез 4 специални входа. Разрешено им е да носят със себе си до 1 литър вода, при входа обаче капачката на бутилката ще бъде премахната.

Охранителна фирма ще поддържа реда на стадиона, а полицията ще осигури сигурността му. От полунощ влизат в сила и промени в движението около стадиона.

Забранено е ползването и паркирането на паркинга на Националния стадион за посещители на концерта.

На обядната вечер в четирите посоки на бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“ между „Орлов мост“ и „Драган Цанков“, както и по ул. „Гурко“ между „Васил Левски“ и „Христо и Евлоги Георгиеви“, се спира движението.

Ед Шийрън е изпълнителят, който възроди поп музиката, заявява „Гардиън“, споделяйки за непрекъснатия успех на доброто момче на британската сцена. На 33 години Шийрън е удостоен с много музикални награди, както за изпълнението си, така и за авторската си музика. През 2019 г. той спечели „Грами“ за най-добро солово изпълнение и за песента на годината „Thinking Out Loud“, спомня БНТ.

Ед Шийрън е определен от музикалните критици като трубадур, който стъпва пред голяма публика, само с китарата си и гласа си. И с неформален стил. Затова всички се изненадват от близката му връзка с известната Тейлър Суифт. „Приятелуваме повече от десет години и си говорим за часове на телефона“, споделя Шийрън пред „Билборд“ през 2023 г. „Тя наистина ме разбира и това ми помага терапевтично“.

Певецът, автор на хитове като „Shape of You“ и „Castle on the Hill“, никога не е бил обвързан с скандали – освен делото за плагиатство, обявено от наследниците на Марвин Гей, което спечели през 2023 г., и никога не е използвал стратегии за постигане на популярност. Преди десет години той направи критичен коментар за външния вид и поведението на Майли Сайръс, но скоро след това се извини. Ед Шийрън просто не харесва конфликтите.

Певецът твърди, че се чувства най-добре в провинцията. Съпругата му Чери е приятелка от детството му. Единственият малко шокиращ факт в живота на семейството е изборът на имената за техните две дъщери – Лира Антарктика и Джупитър. „След като станах татко, се чувствам по-чудесно от всякога, правя спорт всеки ден, страхотно е“, споделя Шийрън пред водещия Джеймс Кордън в „Лейт лейт шоу“ през 2021 г.

Средствата в Обединеното кралство уважават стремежа на Шийрън към дискретност, а той, от своя страна, отговаря с искреност. През 2022 г. срещу най-големите предизвикателства в живота му – съпругата му Чери е диагностицирана с рак по време на втората бременност, британските медии позволяват на двойката да изживеят момента без излишен натиск. През 2023 г. в документален филм на „Нетфликс“, посветен на Шийрън, двамата партньори се изказват открито за трудностите да отглеждат две малки деца и да се борят с болестта на Чери. „Беше важно за Ед да може да каже на хората, че не е просто музикален робот, който прави хитове най-високите позиции в класациите. Той е татко, син, приятел“, разкрива Чери. Шийрън споделя, че написа седем песни за четири часа в опит да се справи с болката и да продължи да създава музика.

„Писането на песни е моята терапия, по този начин намирам смисъл“, споделя певецът пред „Пийпъл“. „Работих повече от десет години, за да достигна перфектното акустично звучене в един албум. Написах и записах стотици песни, имах ясна визия за края. Почели след толкова събития в началото на 2022 г., които промениха живота ми, психиката ми и моят подход към музиката и изкуството. За пръв път не се стремях да направя албум, който да харесва на публиката, а опитах се да направя нещо честно, което да покаже къде съм в живота си като възрастен“, добавя той.

Прочетете още новини от света на културата тук