Начало Здраве 6 сигнала, които изпраща тялото ви, когато черният дроб е препълнен с...

6 сигнала, които изпраща тялото ви, когато черният дроб е препълнен с токсини

777
Сподели

Основната функция на черния дроб е да пречисти тялото от всички натрупани токсини в него. Ето защо е изключително важно да функционира правилно. Ако човек има прекомерни мастни натрупвания в тялото или дори 5% повече от нормалното, то той ще развие чернодробно заболяване, пише Zdrave.to.

Чернодробната болест може да бъде алкохолна (причинена от прекомерна консумация на алкохол) и безалкохолна (която може да се появи в резултат на генетиката или високи нива на холестерол).

Следващите 6 признака алармират, че черният ви дроб изисква незабавно почистване:

Хронична умора – Натрупването на токсини във вашето тяло причинява мускулни болки, депресия, промени в настроението и умора.

Прекомерно изпотяване – Нарушената функция на черния дроб увеличава телесната температура, което води до прекомерно изпотяване.

Внезапно натрупване на тегло – Прекалените токсични отлагания в тялото възпрепятстват контрола на теглото и водят до увеличаване на теглото.

Алергия – Когато е в оптимално състояние, черният дроб използва антитела за елиминиране на алергени. И все пак, в случай на понижена чернодробна функция, тялото поддържа тези алергени и мозъкът създава хистамин, което води до главоболия, сърбеж и алергии.

Акне – Нарушената функция на черния дроб може да доведе до хормонален дисбаланс, водещи до акне.

Лош дъх – Друг сигнал за чернодробни проблеми е лошият дъх, дори и редовно да си миете зъбите.

Коментари