Начало Водещи 22 септември – ден без коли в центъра на София

22 септември – ден без коли в центъра на София

1384

Тази година София се присъединява към традиционната вече за Европа инициатива Ден без автомобили в рамките на Европейската седмица на мобилността.

Така в петък, 22 септември 2017г., от 8:00 до 19:00ч. центърът на София ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране – районът, ограничен между бул. „Васил Левски“, бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Александър Стамболийски“, бул. „Княз Александър Дондуков“, ул. „Георги Сава Раковски“, бул. „Цар Освободител“, с изключение на граничните улици и булеварди. Забраната изключва автомобилите, обслужващи мероприятието, както и колите на масовия градски транспорт и автомобили на сватбени тържества и на живущите.

 

Още от 00:00 до 19:00ч. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства както следва:

  • на бул. „Витоша“ между ул. „Алабин“ и бул. „Александър Стамболийски“
  • на пл. „Кн. Александър І“
  • на ул. „Леге“
  • на ул. „Съборна“ между пл. „Св. Неделя“ и ул. „Леге“

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигури постове за контрол и регулиране на движението. Общината призовава гражданите и посетителите на София да използват градския транспорт за стигане до центъра, а в пешеходния периметъра да се разхождат пеша, да карат колело, ролери, тротинетка и да ползват градски транспорт.