Начало Здраве 2 елементарни трика да се отървете от комарите, мухите и други гадинки...

2 елементарни трика да се отървете от комарите, мухите и други гадинки в стаята

2211
Всеки от нас се е сблъсквал с досадните мухи и насекоми през лятото. Освен, че не ни оставят да спим и ни създават дискомфорт, т

Всеки от нас се е сблъсквал с досадните мухи и насекоми през лятото. Освен, че не ни оставят да спим и ни създават дискомфорт, тези малки гадини разнасят хиляди зарази и вируси, особен през топлите месеци, тъй като най-често се хранят с трупове на други животни, пише Zdrave.to.

Разбира се, преди всичко трябва да поддържате чистота в дома си, в противен случай мухите ще продължат да обитават къщата ви.

Ще ви предложим два елементарни трика да се отървете от малките гадинки, които са 100% изпитани и ефективни.

1. Комбинация от карамфил и лимон

Разрежете лимона на две и поставете вътре няколко семена от карамфил. Достатъчно е да поставите няколко такива части из апартамента и ще забравите за всякакви насекоми, тъй като тази миризма ги отблъсква. Вашата къща пък ще бъде освежена от аромата.

2. Лавандула

Миризмата на лавандула ще прогони от къщата ви малките нашественици: Мухи, комари, бълхи. Единият вариант е да си направите отвара от лавандула и да я разпръсквате из дома си, а другият вариант е да поставите суха лавандула в плетени торбички. Така няма да се притеснявате и от молци.

предишна статияJaguar заплаши да напусне Великобритания при „твърд Брекзит“
следваща статияCitroen реши проблема с виенето на свят в колата (ВИДЕО)