Начало Водещи 140 творци бойкотират Евровизия 2019

140 творци бойкотират Евровизия 2019

1042
Евровизия 2019

140 творци бойкотират шейсет и четвъртото издание на Евровизия, което ще се проведе в Израел тази година.

Британскиат вестник Гардиън публикува отворено писмо, подписано от 140 музиканти, писатели, актьори, режисьори, писатели и поети, в което те призовават за бойкот, ако фестивала за избор на песен се проведе в Израел, който от години нарушава човешките права на палестинците.

Сред подписалите са и шестима израелски художници – Авиад Алберт Михал Сапир, Охал Грицер Йонатан Шапиро Даниел Равицки и Дейвид Оп.

„Ние, долуподписаните артисти от Европа и света, подкрепяме призива на нашите колеги от Палестина за бойкот на Евровизия 2019, чийто домакин е Израел“, се казва в писмото. „Палестина не може да се радва на свобода, справедливост и равенство, а държавата, която ограничава тези права се държи така, сякаш всичко е наред“.

Роджър Уотърс, китарист от легендарната рок група „Пинк Флойд“, както и режисьорът Кен Лок и авторът Ян Мартел са част от отвореното писмо.

Те твърдат, че Европейският съюз за радио и телевизия трябва да забрани на Израел да бъде домакин на Евровизия или да назначи друга държава, която в историята си няма нарушения на правата на човека.

предишна статияПътуване с личния вагон-салон на цар Борис III от „Корона експрес”
следваща статияАштън Къчър блъсна с колата си 19-годишно момче, а после си направи селфи с него