Начало Новини 13-годишния Боян Божков спечели първия градски крос в Стара Загора

13-годишния Боян Божков спечели първия градски крос в Стара Загора

44
13-годишния Боян Божков спечели първия градски крос в Стара Загора

13-годишният Боян Божков спечели първия градски крос, който се проведе в рамките на Деветото издание на „Маратон Стара Загора 2024“ от веригата „Бягането като начин на живот“. Ученикът на Пето Основно училище „Митьо Станев“ пробяга разстоянието от два километра, което организаторите бяха определили за тази дисциплина. 

„Тренирам във футболен клуб „Верея“ и съм роден 2011 година. Реших да се включа в първия градски крос, защото виждам, че мога да бягам, бърз съм и съм издръжлив“, каза минути след като финишира пред БТА Божков. Той допълни, че „не се бягат трудно два километра, защото на мачове бягаме много повече“. Младата старозагорска надежда тренира футбол от четири години.

Най-малкият участник, който взе участие в днешния първи градски крос беше 4-годишния Денис Паскалев, който е възпитаник на Детска градина „Детски свят“. Сред най-малките бяха още Симеон Георгиев и Лара Балканска на седем години.Надпреварата нямаше състезателен характер, а целеше да запали повече жители и гости на Стара Загора да се включат.

предишна статияМожем ли да се измъкнем от капана на „най-бедните“ в ЕС
следваща статияНастъпи ли времето на „плаващите мнозинства“