Начало Любопитно 11 неща, които трябва да имате в дома си, ако сте прехвърлила...

11 неща, които трябва да имате в дома си, ако сте прехвърлила трийсетте

1224
жилище

Колкото повече остаряваме, толкова по-внимателно започваме да се отнасяме към обзавеждането на жилището си. Понякога обаче не сме наясно какви неща трябва да има в апартамента ни, за да изглежда той по-красив и уютен. 

Днес ще ви подскажем какво точно трябва си купите, за да изглежда домът ви като онези, които често се появяват по кориците на лъскавите списания, пише Блиц. Ето и списъка с вещите, които трябва да има във всяка къща, чиято стопанка вече е навършила 30 години.

Голям гардероб с хубави закачалки

Добре е да се избавите от малките шкафове, в които сте наблъскали всичките си дрехи. Големият гардероб, в който за всяко нещо си има място, ще направи процесът на избор на тоалет много по-приятен. А и нещата винаги ще си бъдат на мястото.

Купете си и качествени закачалки, за да не се принуждавате да закачате по 100 неща на едно място. Нищо чудно проблемът ви „няма какво да облека“ да се дължи на това, че сте забравила за половината от дрехите си, защото стоят скрити под другите!

Хубави чаршафи и качествен матрак 

Качественото долно бельо не е евтино удоволствие, но ако допреди няколко годинки кожата ви ви е прощавала, че спите на евтини чаршафи от некачествени материали, то сега това може да доведе до много неприятни последици. Най-добре си купете няколко по-скъпички комплекта, които ще ви послужат за по-дълго време и ще ви карат да се чувствате добре в леглото.

Освен за бельото, трябва да се погрижите и за матрака. Той трябва да е подходящ за вас, защото некачествените матраци често стават причина за ужасни болки в гърба.

Нощни шкафчета

Всички книги, тефтерчета и други вещи, които могат да ви потрябват, докато сте в леглото, трябва да си имат свое място. Очилата за четене са останали на кухненската маса? Трябва да станете, за да светнете лампата? Сложете край на тези досадни неща и си купете стилни и удобни нощни шкафчета, които да се превърнат в стилно допълнение на вашата спалня.

Живи цветя

Стайните растения не само украсяват апартамента, но и овлажняват въздуха. Това е и онзи детайл, който отличава дома на зрелия човек от този на купонджията, който може да си легне и на земята. Хубавите растения говорят, че всичко ви е наред и сте толкова отговорна, че можете да се грижите и за някой друг.

Не е необходимо да превръщате дома си в зимна градина. Може да преобразите интериора и с помощта на два кактуса.

Стилни аксесоари и качествени кърпи в банята

Стилните аксесоари за баня помагат не само да организирате пространството в това помеение, но и прекрасно допълват интериора.

Ситуацията с кърпите е подобна, както и с долното бельо: в един момент кожата ви спира да прощава на синтетиката. Охарчете се веднъж за няколко качествени кърпи и хавлии, за да направите сутрешния си престой в банята още по-приятен.

Масата и приборите

Навикът да ядете на дивана или на леглото, забила поглед в лаптопа, отстъпва място на нормалното хранене на масата, около която могат да се съберат всички членове на семейството или приятелите ви. Качествената маса с правилен размер е сред най-важните мебели, тъй като тя се използва постоянно.

Няма да е зле да си купите и няколко хубави ножа, за да ви е приятно да готвите, както и стилен комплект вилици и лъжици, с които храненето ще се превърне в истинско удоволствие.

Хубава посуда и чаши

Да ядете постоянно в една и съща чиния и да пиете вино от обикновена чаша започва да ви дразни? Красивото поднасяне на храната и аранжиране на масата са неща, с които може да демонстрирате добрия си вкус.

Не забравяйте и за един комплект чаши. На първо място – това е красиво, а на второ – в специалните чаши виното разкрива всичките си качества.

Стилна библиотека

С годините сте събрала много книги и май е време да им намерите правилното място. Забравете за складирането им по полиците. Много по-приятно и удобно е да държите книгите си на видно място. Така колекцията ви не само ще разкрие личността ви, но и отлично ще допълни и украси интериора на дома ви.

Кът за работа

Подобно място е особено актуално за онези дами, които работят често в дома си. За да се чувствате комфортно и максимално продуктивна, е най-добре да си направите специално място, което ще е предназначено само за работа. В него нямат място легла, дивани или фотьойли, защото докато работите, трябва да сте максимално концентрирана.

Обзаведете едно ъгълче от апартамента си с бюро и маса, разкрасете го с малко дреболийки и работете с удоволствие.

Снимки и красиви картини 

Върнете се няколко години назад и си спомнете колко яко е било да разглеждате албумите си със стари снимки. Не се лишавайте от възможността да сложите в рамка някои от снимките, на които са запечатани важни събития от живота ви или просто такива, на които сте щастлива в компанията на близки или приятели.

Може да си вземете и няколко картини. Не е задължително да се изръсите за нещо много скъпо. Тук не става въпрос за цената, а за това, че подобна вещ казва много неща за вас.

Хубав килим и красиви възглавнички

Килимът украсява всяко едно помещение и го прави по-уютно. Освен това е много по-приятно сутринта да стъпиш върху мекия килим, а не на студения паркет.

Ако в стаята ви има малко вещи, тя може да изглежда някак си празна. За да избегнете това, сложете по няколко декоративни възглавнички върху дивана или леглото. Те ще направят помещението да изглежда по-голямо и запълнено.

предишна статияFord реши проблема с навлизането в насрещното (ВИДЕО)
следваща статияНикога не слагайте тези 6 неща в микровълновата, опасно е!