Начало Свят 10 скъпи ястия, в които има злато

10 скъпи ястия, в които има злато

1695

Кулинарното злато е познато от 16 в. и се използва за украса на храни и напитки. В наши дни неговото приложение може да бъде видяно в ресторанти от високия клас.

Блюдата с кулинарно злато са признак по-скоро на висок статус, отколкото на добър вкус. Те са доста скъпи.

#1: Exousia 24K Gold Luxury Water

Това е вода, в която се добавя 24-каратово злато. Твърди се, че има антистресови и антигеронтологични свойства. Една бутилка струва 2800 долара.

#2: 666 Douche Burger

В Ню Йорк продават необичайни хамбургери, които струват 666 долара, тъй като в тях се съдържат ценни съставки. Разбира се, сред тях има лист от злато.

#3: Шоколадов бекон с 23-каратово злато

Този шоколадов бекон е покрит с кулинарно злато. Идеално лакомство за хора, почитатели на необичайната и разкошна кухня. Един резен струва 40 долара.

#4: Диамантено-златна лазаня

Тази лазаня ще ви струва 100 долара. Приготвя се в хотел в Лас Вегас.

#5: Златно суши

Смята се, че то е едно от най-скъпите в света. Дори присъства в Книгата на рекордите на Гинес, тъй като една бройка струва 1800 долара.

#6: Златен чай

Yellow Gold Tea Buds от сингапурската компания TWG е най-скъпият чай в света. 50 грама от него струват 528 долара. Една наистина солена глътка!

#7: Бейгъл

Шеф-готвачът Франк Туджей от хотел The Westin New York измисля създаването на разкошен бейгъл, който струва 1000 долара. Той е намазан с бяло масло от трюфел, съдържа годжи бери и 2-каратови златни листове.

#8: Пица

Ако имате излишни 2000 долара и обичате скъпата кухня, можете да си поръчате тази пица. Предлага се в ресторанта Kitchen Kitchen в Манхатън. Съдържа 24-каратово кулинарно злато.

#9: Капучино

Дубай е известен като една от най-екзотичните туристически дестинации. Ако имате дебел потрфейл, не се колебайте да пробвате Palace Cappuccino – струва 16 долара и се продава в Emirates Palace.

#10: Хайвер

Смята се, че хайверът, известен като „бялото злато“, е най-скъпият продукт на планетата Земя. Цената на килограм от него струва 300 000 долара. Деликатесът се състои от хайвер на рядка белуга-албинос и 22-каратово злато.