Начало Спорт Яник Синер и Арина Сабаленка триумфираха с титлите на турнира в Синсинати

Яник Синер и Арина Сабаленка триумфираха с титлите на турнира в Синсинати

54
Яник Синер
Снимка: БТА

Лидерът в световната ранглиста по мъжки тенис Яник Синер от Италия спечели турнира по тенис на твърди кортове в Синсинати (САЩ) от сериите „Мастърс“ с награден фонд от 6 795 555 долара.

Синер триумфира във финала срещу американеца Франсис Тиафо с резултат 7:6(4), 6:2 след час и 38 минути игра, въпреки предишните си здравословни проблеми, запазвайки се като фаворит за предстоящото Открито първенство на САЩ.

Това беше пети титла за годината за Яник Синер и първи за него в Синсинати. Той стана първият италианец, който спечели този турнир в щата Охайо, както и първи тенисист с две титли от сериите „Мастърс“ през 2024 година.

На 23 години, Синер се сблъска с предизвикателства като проблеми с тазобедрената става и пропускане на Олимпийските игри в Париж, но все пак успя да преодолее трудностите и да победи във финала.

След началните си грешки и напрежеността в първия сет, италианецът подобри играта си и преодоля сервисите на Тиафо, водейки втория сет с 2:0 след ранен пробив.

„Тази седмица беше много тежка. Много съм щастлив за днешния мач“, сподели Синер след финала в интервюто си на корта.

При жените, третата в схемата Арина Сабаленка от Беларус триумфира в турнира на твърди кортове в Синсинати постигайки заглавието срещу Джесика Пегула от САЩ с резултат 6:3, 7:5 за 76 минути игра. За Сабаленка, това беше шеста титла от сериите УТА 1000 и първи успех след победата й на Откритото първенство на Австралия през януари.

Сабаленка контролираше мача, загубейки само 9 точки на своята игра на сервис и реализирайки 10 аса. Тя също така успя да спечели мача без загуба на сет.

Джесика Пегула, съперничката на Сабаленка, се бореше с проблеми в собствения си сервис и направи пет двои…