Начало Новини Юлиан Нагелсман обяви, че мачът срещу Босна и Херцеговина е възможност за...

Юлиан Нагелсман обяви, че мачът срещу Босна и Херцеговина е възможност за новите в отбора на Германия

34
Юлиан Нагелсман обяви, че мачът срещу Босна и Херцеговина е възможност за новите в отбора на Германия

Селекционерът на германския национален отбор по футбол Юлиан Нагелсман отказа да търси оправдания за евентуален лош резултат срещу Босна и Херцеговина в дългия списък с контузени футболисти. Германия гостува на стадион „Билино поле“ в Зеница като водач в група А3 с 4 точки, колкото има и Нидерландия, чиято голова разлика обаче е по-лоша.

Вместо това, треньорът би искал да види ситуацията с новите играчи, както и игралите по-малко до момента, и как биха използвали възможността, която им се открива. Нагелсман каза още, че „повиканите футболисти трябва да се вложат изцяло в мача по отношение на характера, да хвърлят всички сили и в крайна сметка да излязат като победители“. Бенямин Хенрихс, Давид Раум, Джамал Мусиала, Кай Хаверц и Робин Кох бяха принудени да си тръгнат от състава за доста кратък срок, докато вратарят Марк-Андре тер Стеген и нападателят Никлас Фюлкруг изобщо не бяха извикани в групата този път.

„Все още не знаем как ще ни се отрази всичко това“, започна Нагелсман, който беше попитан какъв вид ще има Германия при такъв дълъг списък с травмирани футболисти. След това продължи, че все още не е решил доста неща, както и каква ще бъде комбинацията от хората в атака. При липсата на Фюлкруг треньорът трябва да избира между Джонатан Буркард от Майнц или Тим Клайндийст от Борусия (Мьонхенгладбах). „Единият от двамата ще бъде титуляр“, каза Нагелсман с иронична усмивка. По-важно е да вземем контрола върху мача от самото му начаро, допълни той. И допълни, че със сигурност Александер Нюбел ще направи дебют утре за националния отбор. Другият вратар – Оливер Бауман от Хофенхайм ще получи първия си мач в историята на Германия срещу Холандия в понеделник.

След това треньорът каза, че иска да изрази съчувствието си към домакините и хората от региона около Мостар, който пострада от наводненията в централна Европа. Проливни дъждове, бури и силни ветрова нанесоха сериозни щети на домакинства, на националното стопанство и доста селско-стопански животни пострадаха.

Нагелсман заяви, че Германия се опитва да „предостави на Босна една футболна вечер, която ще донесе промяна и ще постави малка усмивка на лицата на хората“.