Начало България Ще бъде ли реализиран третият мандат? ИТН имат отговарят в края на...

Ще бъде ли реализиран третият мандат? ИТН имат отговарят в края на седмицата

44
Тошко Йорданов, ИТН
Снимка: БТА

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов сподели, че до края на седмицата партията ще разреши въпроса с третия мандат и дали той е възможен.

Йорданов изрази оптимизъм за сформиране на кабинет с трети мандат.

Според него, решението дали да се извикат избори или да се продължи практичното управление, ще зависи от двете-три членове в парламента, които трябва да вземат решението. Той подчерта, че вярва във здравия им разум“, цитиран от БНТ.

Точната идентификация на тези членове ще стане ясна по време на преговорите с политическите сили, добави Йорданов.

„Ще се отнесем сериозно към гражданските мнения и няма да позволим лични конфликти да пречат на процеса. Ще проведем срещи с всички за разговори за приоритети, проблеми и начини за тяхното решаване, както и срокове за това. Ако постигнем съгласие, тогава ще обсъдим състава на кабинета и неговата програма“, посочи Йорданов.

Той обяви, че преговорите ще бъдат публични, за да се избегнат спекулации и да се определи ясно позицията на партията във възможен изборен процес.

„Ако има подкрепа сред депутатите в парламента, ще продължим с разговорите за самата програма и кабинета. Надявам се до края на седмицата да имаме яснота относно възможността за трети мандат“, подчерта Йорданов.

Още новини от деня – четете тук