Начало Новини Швеция пропиля два гола аванс срещу Словакия в Лигата на нациите, Михайло...

Швеция пропиля два гола аванс срещу Словакия в Лигата на нациите, Михайло Мудрик донесе победата на Украйна над Грузия

49
Швеция пропиля два гола аванс срещу Словакия в Лигата на нациите, Михайло Мудрик донесе победата на Украйна над Грузия

Отборите на Словакия и Швеция завършиха наравно 2:2 в пряк сблъсък за първото място в група 1 от Лига „С“ на Лигата на нациите.

В Братислава гостите от Скандинавия дръпнаха с 2:0 в резултата след малко повече от половин час игра чрез Ясин Аяри, който откри в 25-ата минута и Кен Сема, който покачи в 32-рата.

Голмайсторът на словаците Давид Стрелец обаче върна надеждите на домакините точно преди почивката, намалявайки на 1:2, а отново той бе точен за 2:2 в 72-рата минута.

До края на мача нов гол не падна и така двата отбора остават с равен актив от по 7 точки на първото място в група, в която са още Естония с 3 точки и Азербайджан без актив.

В по-горната Лига „В“ Грузия допусна първо поражение в група 1, след като отстъпи с 0:1 пред Украйна.

Единственото попадение в Познан падна в 35-ата минута, когато точен бе полузащитникът на Челси Михайло Мудрик.

Минута преди изтичане на редовните 90 минути Грузия също вкара чрез Зурико Давиташвили, но голът на нападателя на Сент Етиен бе отменен заради засада.

В другия мач от групата Чехия спечели с 2:0 домакинството си на Албания. Нападателят на Славия Прага Томаш Хори се разписа и двата пъти за чехите, като направи това в третата и в 63-тата минута.

В класирането Грузия и Чехия водят с по 6 точки, докато Албания и Украйна имат по 3.

В група 4 Турция е новият едноличен лидер след домакинско 1:0 срещу Черна гора. В Самсун домакините правеха пропуск след пропуск пред вратата на Игор Никич, докато в 69-ата минута Ирхан Джан Кахвечъ не успокои над 33 хиляди зрители по трибуните.

С успеха Турция събра 7 точки има две повече от втория Уелс, който изпусна преднина от два гола, за да завърши 2:2 като гост на Исландия.

„Драконите“ поведоха в 11-ата минута чрез нападателя на Тотнъм Бренан Джонсън, а в 29-ата минута Хари Уилсън удвои.

Исландия обаче излезе с преобразено лице на стадиона в Рейкявик в началото на второто полувреме и в 69-ата минута Логи Томасон намали. Само три по-късно автогол на вратаря Дани Уорд фиксира крайния резултат.

Равенството остави исландците на третото място в групата с 4 точки, докато на дъното е Черна гора без актив и само с теретични шансове за първото място, което дава право на участие в плейофите за световното първенство през 2026 година.