Начало Свят Чираци на Кремъл и Белград окупират Македония на Мицкоски

Чираци на Кремъл и Белград окупират Македония на Мицкоски

89
Парламентът на Северна Македония избра правителството с премиер Християн Мицкоски
Снимка: БТА

Правителството на Северна Македония, с Християн Мицкоски като министър-председател, се подчинява на руско-сръбското влияние.

Вицепремиерът в кабинета е просръбски политик, ангажиран с руската политика в региона. Въпреки членството в НАТО, той подкрепя антинатовските позиции на Кремъл. Кандидатурата на Северна Македония за присъединяване към ЕС се превръща в средство за насърчаване на антиевропейски интереси. Русия намира съюзник в лицето на вицепремиера, който участва във висши държавни моменти и практически е представител на Москва.

Неговата дъщеря, Сандра, е директен канал за влиянието на Кремъл в страната. Тя е активен член на руската обществена дипломация и участва в събития, организирани от руските структури в региона.

Освен това, Фондът за обществена дипломация „Александър Горчаков“, с подкрепата на Владимир Путин, има силно влияние в региона. Сандра Стоилкович играе активна роля в публичния живот и ангажиментите на този фонд.

Целите на Фонда

Фондът е създаден с цел насърчаване на положителното обществено мнение за Русия в чужбина и укрепване на руските интереси в различни области. Неговите програми подкрепят културни, икономически и политически инициативи, с които се насърчава влиянието на Русия в региона.

Фондът участва в различни образователни и дипломатически дейности, като финансира проекти и действия, насочени към укрепване на руското присъствие. В допълнение, той подкрепя инициативи за поддържане на стратегическите отношения между Русия и Балканския полуостров.

Сандра, като дъщеря на вицепремиера, участва активно в дейностите на фонда и допринася за реализацията на руската дипломация в региона.

Влиянието на Москва

Съществуват множество примери за чуждо влияние в Северна Македония по време на управлението на Християн Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ. Продължава се подкрепата на прокремълски и антиевропейски интереси от страна на руските и сръбските структури в страната.

Свързването на Мицкоски и Груевски с фигури като Орбан и Хабони показва ясно приоритетите на руската дипломация в региона. Медийната подкрепа и финансовите инвестиции също се допринасят за укрепването на руското влияние в Северна Македония.

„ Източник: БГНЕС

Още международни новини – четете тук