Начало България Христо Иванов: За мен е изненада, че ГЕРБ обозначи ПП-ДБ като основен...

Христо Иванов: За мен е изненада, че ГЕРБ обозначи ПП-ДБ като основен свой опонент

124
христо иванов
Христо Иванов,
Снимка: Архив

Кризата придобива системен характер. В момента се провежда разговор за това какви са възможните решения в Народното събрание. Важно е всеки аргумент, който се обсъжда, да бъде взет под внимание както при сегашното парламент, така и в бъдещото. Всяка политическа сила трябва да носи отговорност и да предложи рецепта за действие, която може да бъде изпълнена, включително и от бъдещото Народно събрание. Това заяви лидерът на партията „Да, България“ Христо Иванов пред БНТ.

„Разбирам, че колегите от другите партии се нуждаят от време да оценят ситуацията и да вземат решение. Те са сериозни формации с демократичен дух в тяхната работа“, подчерта Иванов.

Иванов обясни, че подаде оставка с цел да поеме отговорност и че е необходимо да се намери изход от настоящата криза. Той не съжалява за своето решение да подаде оставка.

„ПП-ДБ имат ясна кауза, която все по-малко политически сили могат да предложат. Нашата кауза е установяването на правила и законност – ключът за решаване на политическата криза в страната. Това е структурен проблем, свързан с легитимизацията на властта. Без ясен отговор на този въпрос, политическата ситуация в страната няма да се стабилизира. ПП-ДБ е единствената партия, предлагаща четка програма“, посочи Иванов.

Христо Иванов отбеляза, че ГЕРБ са обозначили ПП-ДБ като основен опонент, което беше изненадващо за него. „Това не е случайност, защото нашата партия се отличава с ясна програма и цели“, уточни Иванов. Той подчерта, че изборът на ново правителство е от решаващо значение.