Начало Водещи Христо Иванов: За мен е изненада, че ГЕРБ обозначи ПП-ДБ като основен...

Христо Иванов: За мен е изненада, че ГЕРБ обозначи ПП-ДБ като основен свой опонент

59
христо иванов
Христо Иванов,
Снимка: Архив

Кризата придобива системен характер. Разговорът е в кое Народно събрание имаме формула да се случи, защото всеки аргумент, който в момента се вади, да не се направи в 50-ото НС, важи и за 51-то. И тук отговорността не е просто засега в тази конюнктура, в тази аритметика какво ще се случи. Отговорността на всяка политическа сила е да даде рецепта, която да може да приложи, включително и в това НС. Това коментира по БНТ лидерът в оставка на „Да, България“ Христо Иванов.

„Нормално е на колегите да им трябва повече време, още повече, че това са три формации със сериозен демократичен дух в тяхната работа, да им трябва време да оценят новата ситуация и да формират решение“, подчерта Иванов.

Моята оставка беше опит да се понесе отговорност. Трябва да се намери рецепта за излизане от безизходицата. Не съжалявам, че подадох оставка, посочи той.

„ПП-ДБ имат ясна кауза, с което все по-малко политически сили могат да се похвалят. Тази кауза всъщност – установяването на правила и законност – е отговорът на въпроса как може в дълбочина да се реши политическата криза в страната. Става дума за структурен проблем как се легитимира властта. Докато няма отговор на този въпрос, никога няма да можем да стабилизираме политическата ситуация в страната. ПП-ДБ е единствената формация, която предлага ясна програма“, каза още Христо Иванов.

По думите му ГЕРБ са обозначили ПП-ДБ като основен свой опонент, което за него лично е било изненада. „Това не е „Възраждане“, не е ДПС, не е БСП дори“, уточни Иванов. Според него, трябва да се отнасяме много сериозно към въпроса как ще се състави правителство.