Начало Спорт Франция е полуфиналист на Евро 2024 след драма и победа с дузпи...

Франция е полуфиналист на Евро 2024 след драма и победа с дузпи срещу Португалия

39
Франция
Снимка: БТА

Франция се класира за полуфиналите на Евро 2024, след като надделя над Португалия в драматична среща, завършила с 5:3 след изпълнение на дузпи. Това беше драматично отмъщение за поражението на „петлите“ от 2016 година пред същия противник и беше последният мач на Кристиано Роналдо на европейска първенство. В следващата фаза на турнира в Германия Франция ще се изправи срещу Испания. Срещата между двата отбора завърши без голове в редовното време и продължения.

В началото на мача в Хамбург нито един отбор не създаде сериозни положения пред вратите на противника и играта се развиваше в центъра на терена.

След първата четвърт час игра Бруно Фернандеш опита удар от далеч, но той беше блокиран и доведе до ъглов удар. В 21-ата минута Тео Ернандес се опита с далечен удар, който обаче беше спасен от вратаря на Португалия.

След това моментите на спокойствие продължиха, с отборите да се надиграват тактически. В края на първата част Фернандеш отново стреля от фаул, но не постига гол. Първите 45 минути приключиха без голове.

След почивката Килиан Мбапе пробва с удар от границата на наказателното поле, но вратарят на Португалия е на място. В следващите минути обаче и двете отбора създават опасни моменти пред вратите, без да успеят да реализират.

В продълженията Кристиано Роналдо има добър шанс да открие вратата, но ударът му отива над нея. В края на второто продължение нито един отбор не успява да постигне победната точка.

Решението пада в дузпите, където всички френски футболисти са точни, докато Жоао Феликс от Португалия маха страничната греда. Франция продължава напред в турнира, докато Португалия си отиде у дома.

Вижте и други спортни новини тук