Начало Новини Управлението за подпомагане на дребния бизнес на САЩ временно спира да предлага...

Управлението за подпомагане на дребния бизнес на САЩ временно спира да предлага заеми на пострадалите от ураганите "Хелийн" и "Милтън"

39
Управлението за подпомагане на дребния бизнес на САЩ временно спира да предлага заеми на пострадалите от ураганите "Хелийн" и "Милтън"

Управлението за подпомагане на дребния бизнес на САЩ (СБА) е изчерпало средствата си по програмата за кредити в помощ на пострадалите при бедствия заради повишеното търсене на заеми за покриване на щетите, причинени от ураганите „Хелийн“ и „Милтън“, предаде Асошиейтед прес.

По-рано този месец СБА предупреди, че ако Конгресът не отпусне допълнително финансиране, управлението може да остане без средства предвид очакваното увеличаване на заявленията за заеми след преминаването на урагана „Хелийн“.

Съществуват и други програми за подпомагане при бедствия, включително помощ от Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (ФЕМА), която не е засегната от недостатъчно финансиране. 

„Хелийн“ връхлетя крайбрежието на Мексиканския залив във Флорида на 26 септември и причини разрушения в няколко щата. Ураганът „Милтън“ премина през Флорида две седмици по-късно.

Досега СБА е получила около 37 000 заявления за помощ от засегнатите от „Хелийн“ и е направила над 700 предложения за заеми на обща стойност около 48 млн. долара. СБА е получила и 12 000 заявления от пострадали от урагана „Милтън“.

Въпреки че СБА засега спира да предлага кредити на пострадалите при двете природни стихии, службата призова хората да продължат да подават заявления и увери, че обработката им ще продължи, за да може заемите да бъда отпуснати възможно най-бързо, след като във фонда постъпят нови средства. 

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън обеща, че ще на СБА ще бъдат отпуснати нови средства през ноември, когато приключат президентските избори и Конгресът продължи работа си.