Начало Свят Тръмп ще бъде официално обявен за кандидат за президент по време на...

Тръмп ще бъде официално обявен за кандидат за президент по време на националния конгрес на републиканците

34
Автомобилен кортеж преминава през центъра на Милуоки преди Националния конгрес на Републиканската партия.
Снимка: БТА

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който оцеля след опит за убийство в събота, ще бъде официално обявен за кандидат за президентските избори през ноември на започващия днес четиридневен конгрес на републиканците в Милуоки, щата Уиск… на конгреса.

Над района е забранено да прелитат дронове.

Организационният комитет на събитието обяви, че е събрал 85 милиона долара – „рекордна сума“ за конгрес на републиканците. Според организаторите сумата ще бъде използвана за покриване на разходите за наем на зали, транспорт и церемониите по посрещането и закриването.

Властите очакват значителни икономически ползи за града, като според някои оценки преките, косвени и свързани разходи, направени в град около събитието, може да достигнат 200 млн. долара. Това ще включва парите, похарчени от посетителите за хотели, ресторанти и коли под наем, както и активизирания местен бизнес в резултат на конгреса.

Екипът на организацията, популяризираща туризма „Посетете Милуоки заяви, че това не би било национално политическо събрание без балони и казаха, че към 100 000 червени, бели и сини балони (цветовете на националния флаг) ще бъдат пуснати над делегатите, когато Доналд Тръмп бъде официално обявен за кандидат.

Още международни новини – четете тук