Начало Свят Тръмп съобщи, че с Харис са се споразумели за дебатите на 10...

Тръмп съобщи, че с Харис са се споразумели за дебатите на 10 септември

64
Доналд Тръмп и Камала Харис

Снимка: БТА

Доналд Тръмп, кандидат на републиканците за президент на САЩ, обяви, че е постигнато споразумение за изключване на микрофоните по време на предстоящия президентски дебат между него и Камала Харис от Демократическата партия на 10 септември, съобщи БТА.

Щабът на Харис все още не е потвърдил участието й в дебатите, които ще се проведат на телевизия Ей Би Си.

След преговори между двата кандидата, Тръмп и Харис, Тръмп потвърди, че правилата за дебата ще бъдат същите като тези в дебата по Си Ен Ен през юни миналата година, когато негов опонент беше президентът Джо Байдън.

Последните дебати са били обект на критики заради изключването на микрофоните на кандидатите и екипът на Харис е настоявал, че микрофоните трябва да останат включени през цялото време на дебата.

Въпреки споразумението за изключване на микрофоните, Тръмп посочи, че ще бъде честен и справедлив дебат и никоя от страните няма да получи предварително въпросите.

Включените микрофони могат да помогнат, но и да наредят на кандидатите, като улавят неволно изпуснати коментари, които не са предназначени за публиката.

Харис отказа допълнителен дебат на 4 септември в телевизия „Фокс нюз“, предложен от Тръмповия щаб, който настояваше микрофоните да останат изключени по време на дебата.

Още международни новини – четете тук