Начало Свят Тръмп смята, че е имал „пълното право“ да се намеси в изборите...

Тръмп смята, че е имал „пълното право“ да се намеси в изборите през 2020 г.

94
Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Според бившия президент на САЩ, Доналд Тръмп, той имал пълното право да се намеси в изборите през 2020 година, както заяви в интервю за „Фокс нюз“. Тръмп коментира повдигнатите обвинения за опит за анулиране на своята загуба пред Джо Байдън.

Доналд Тръмп отбеляза: „Кой е чувал някога да ти повдигат обвинение за намеса в президентски избори, когато имаш пълното право да го направиш?“

Според обвинителния акт, Тръмп е обвинен в измами на САЩ чрез опит да пречи на Конгреса да удостовери победата на Джо Байдън и да лиши избирателите от правото им на честни избори.

През миналия месец обвинителният акт е бил ревизиран и на Тръмп е повдигнато обвинение в незаконен опит за анулиране на загубата му на изборите през 2020 година. Привържениците на Тръмп атакуваха Капитолия във Вашингтон на 6 януари 2021 година в неуспешен опит да пречят на удостоверяването на резултатите от изборите. Тръмп седмици наред твърдеше грешно, че е спечелил изборите.

Тръмп е обвинен и в окръг Фултън в Джорджия по подобни обвинения, включително рекет, за което може да бъде осъден на до 20 години затвор.